SmartEnergyLab KPI

В рамках гуртка вивчаємо основи електроніки, програмування, досліджуємо фізичні явища та перетворюємо теоретичні знання в практичний досвід. Для цього застосовуємо мікропроцесорні технології: плати розробки Arduino він UNO до Portenza, ESP32(ESPRESSIF), RASPBERRY PI (та подібні з цієї лінійки Orange PI), сенсори для створення смарт систем, інтернету речей, пристроїв від сигналізації, освітлення, мікроклімату до систем автоматичного управління та смарт пристрої.

💻Програмуємо в середовищах Arduino IDE, Visual Studio, Qt, в операційних системах Windows, Linux та Raspbian, а також у разі створення інженерного проєкту вивчаємо схемотехніку на базі Altium Designer.

📝Досліджуємо сигнали, фізичні процеси, перевіряємо дію фізичних законів та явищ, будуємо електричні ланцюги, схеми, аналізуємо результати за допомогою математичних методів.

🙌Результат навчання і мета діяльності гуртка — це не тільки отримати знання та вміння, а ще й набути практичний досвід для розробки власних проєктів, стартапів, у рамках навчальних дисциплін, дипломного проектування та участі у хакатонах, конкурсах, Sikorsky Challenge з можливістю отримання спонсорської підтримки.

Керівник гуртка – ст.викладач кафедри ІПЗЕ, Сарибога Ганна Володимирівна

Студент 2-го курсу групи ТВ-21, Михайло Майданович, працює над алгоритмом ШІ для розпізнавання об’єктів формату 3D , як складової частини системи технічного зору на базі мікрокомп’ютера NVIDIA. Робота виконується в рамках гуртка для впровадження в навчальний процес та як частина науково-дослідницького проєкту для отримання гранту.

Відвідування студентського конструкторського бюро.